Jag blir mobbad

10 Dec

Från Notera, en kurs i mobbningsprevention

Frågor och svar. Varför uppkommer mobbning? Därför att den som vill mobba känner sig säker på att ingen kommer att protestera mot vad han eller hon gör.

Igår gick det ett tyskproducerat TV program i Israel, om vad som egentligen hände Muhamad Al-Dura, en palestinsk pojke som palestinierna hävdar blev skjuten av israeliska styrkor, på gränsen mellan Israel och Gazaremsan.  Scenen med pojken och hans far, filmades av ett franskt team och blev en utlösande faktor till den blodiga andra Intifadan. Enligt journalisten, är det helt klart att pojken skjöts oavsiktligt och med stor säkerhet var den som sköt honom en beväpnade palestinier. Jag såg bara slutet av programmet, en intervju med den tyska producenten. Hon hävdar att det är omöjligt att veta vad som hände exakt, men att det som stör henne är hur den internationella journalistkåren slöt upp som en man och publicerade historien utan att undersöka  vad som egentligen hände. Journalisten, som har arbetat i Mellanöstern i många år, säger att många journalister upplever att de vet den större sanningen om Mellanöstern och att det därför inte är viktigt att få detaljerna rätt. Om, t.ex. det inte var Israel som sköt den stackars pojken, har liknande säkert hänt någon annan stans, och det är därför OK att publicera fallet som fakta. Detta, sa den tyska journalisten, är inte journalism, det är ett ideologiskt eller politiskt ställningstagande. Det händer hela tiden. Den franske korrespondenten Charles Enderlin, som låg bakom denna historia, gav själv ett litet exempel på västmedias brist på integritet. Efter 9/11 publicerade ett foto på Yasser Arafat som ger blod till terrorns offer i USA. Detta foto är, enligt Enderlin, iscensatt. Arafat gav inte blod, men han gav journalisterna en bra bild.

En psykolog visar upp abstrakta Rorschark-bilder för en patient.
Vad ser du här?
Ett par som tar sig en rök efter att de just älskat.
Jaha, och här är nästa bild, vad ser du här?
En kille som spanar in nakna tjejer i ett omklädningsrum genom ett titthål.
Ja det var, intressant. Och vad ser du här?
Ett par på en buss som bara längtar efter att komma hem och vara ensamma med varandra.
Du, vet du att du tänker väldigt enkelspårigt?
Ska du säga, som visar mig alla de där snuskiga bilderna.

Man ser det man vill se och det som tjänar ens syften. Är det möjligt att så många journalister och tyckare i västvärlden har fel, och lilla jag, som står här och viftar med min sionistflagga, har rätt? Låt oss titta på statistiken ett ögonblick.

Medlemsstater i arabligan          21

Andra muslimska stater som inte är medlemmar i arabligan  20                                             

Judiska stater                               1

Av världens circa sex miljarder invånare är 1.5 miljarder muslimer och 12 miljoner judar. Arabligans länder täcker en areal av 14 miljoner km2, Israels areal täcker 23,000 km2. Nio av tolv medlemsstater  i OPEC är muslimska.  Det finns många anledningar för det oljeberoende Europa att vilja blidka arabvärlden, och det mest effektiva sättet är att offra den enda icke-muslimska staten, som också råkar vara den enda demokratin i Mellanöstern, Israel. Men för att kunna göra det med gott samvete måste världsopinionen först piskas upp, inte mot Goliat utan mot David.

I propagandakriget mot Israel vinner alla, utom då just Israel. Fakta är bara viktiga om de tjänar syftet. Eller som Hitlers propagandachef Goebbels formulerade det med sin Stora Lögn teknik, man kan få folk att tro på vad som helt, om lögnen är tillräckligt stor och man upprepar den tillräckligt många gånger.  Och man kan lägga till, om man är tillräckligt många som upprepar osanningen. En mobbare är aldrig ensam. Och just nu står justa Sverige längst fram i mobbinggänget, och hetsar EU drevet mot Israel.

Annonser

2 svar to “Jag blir mobbad”

  1. Kapitano december 10, 2009 den 9:02 f m #

    Överfallet mot Gaza är en bland fler händelser, som överskuggar några enskillda händelser. Självklart är den Judiska staten Israel en ockupationsmakt som blir kririserad. Eu ställer inga krav utan att först fråga USA och då avser jag ministrar inte ländernas medborgare. Israel är känsligt för kritik men för den skull kan inte omvärlden bara tiga. Ha en bra dag.

  2. Sophia december 15, 2009 den 10:02 f m #

    Nej alla vinner inte utom Israel. Journalisternas enögdhet och politiska korståg skadar i grunden vår svenska demokrati, den gör det svårt att tro på vad de säger i de flesta frågor, utan att dubbelkolla själv.På det sättet har de förstärkt bloggarnas vikt (vilket kan vara bra), försvagat sin egen och fråntagit de människor som inte har tid eller ork att själv källgranska sina nyheter en relevant nyhetsrapportering.Jag kan inte uttala mig om andra länder, men i Sverige tror jag inte att det är lydnad mot oljan som spökar utan helt enkelt att vänstergrupperingarna känner igen delar av den muslimska världen med de vänsterprojekt som vänstern vurmat för och lovsjungit. Israel står i mångt och mycket för marknadsekonomi och demokrati och associeras med kapitalism och USA.Bra blogg! I’ll be back!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: