Fredsförhandlingar med Hamas

6 Jun

Ur Hamas stadgar, (den gula understykningen är min, resten är orört)

Artikel Tretton:

Initiativ och så kallade fredliga lösningar och internationella konferenser står i strid med den Islamiska Motståndsrörelsens principer. Att missbruka någon del av Palestina är ett missbruk som riktas mot en del av religionen. Den Islamiska Motståndsrörelsens nationalism är en del av dess religion. Dess medlemmar har matats med det. De strider i syfte att höja Allahs banér över sitt hemland. ”Allah kommer att utmärka sig, men de flesta människor vet inte om det.”

Från tid till annan kallar man till församlandet av en internationell konferens för att undersöka sätt att lösa (den palestinska) frågan. En del accepterar och andra avvisar idén, av den ena eller andra orsaken, med en eller annan föreskrift för att gå med på att samla konferensen och att delta i den. Med kännedom om de parter som konferensen består av och aktuella attityder gentemot muslimska problem, så anser inte den Islamiska Motståndsrörelsen att dessa konferenser är kapabla att genomföra de krav, återställa rättigheter eller göra rättvisa åt de förtryckta. Dessa konferenser tjänar endast som medel att insätta de otrogna i muslimernas land som skiljemän. När har otrogna förmått ge rättvisa åt de troende?

”Men judarne och de kristna skola aldrig bliva tillfreds med dig, förrän du följer deras lära. Säg: ‘Guds vägledning är förvisso den rätta vägledningen’, och om du rättar dig efter deras hugskott efter all den kunskap, som kommit dig till del, får du sannerligen ingen beskyddare eller hjälpare i Gud.” (Kon, vers 120. Z: v. 114.)

Det finns ingen lösning på den Palestinska frågan utom genom jihad. Initiativ, förslag och internationella konferenser är alla ett slöseri med tiden och fåfänga strävanden. Palestinierna vet bättre än att gå med på att leka med deras framtid, rättigheter och öde. Som det sägs i den hedervärda hadithen:

”Syriens folk är Allahs piska i hans hand. Han vräker genom dem sin hämnd över vem han önskar bland sina slavar. Det är otänkbart att hycklarna ska ha framgång och inte de troende. De kommer säkert att dö av bedrövelse och desperation.”

Här är resten av stadgarna om ni inte fått nog.http://www.sapereaude.se/hamas.html

 

Annonser

2 svar to “Fredsförhandlingar med Hamas”

  1. ThomasWu juni 6, 2010 den 10:56 f m #

    Jag förstår verkligen inte varför ”vänstern” går i Hamas ledband? Det är en uppenbart antidemokratisk, antisemitisk och brutal regim. Vänstern pratar om demokrati och solidaritet samtidigt som de stöttar motsatsen??Om jag har förstått rätt så har Fatah och Israel en bräcklig men gemensam väg framåt mot fred? Vore det inte bättre att stötta den vägen istället för att ge sig in i en återvändsgränd tillsammans med Hamas?

  2. Maria de Suède juni 12, 2010 den 9:27 e m #

    Nu tänker jag se mot det stora landet i väster.Vissa stater är ju verkligen konservativa och fanatiskt kristna. Men varför kan man inte se varandra som människor och respektera varandras tro, det räcker ju med Irland. Kristna som slåss mot kristna, men det är ju egentligen politik. Jag arbetar med muslimer och ateister, officiellt är de katoliker. Vi måste ju kunna se varandra som människor och kunna lägga religionen åt sidan ett tag. Nu finns det ju konflikter som det inte pratas om i media. Men varje litet framsteg är ju positivt. Jag tänker inte kommentera föregående talare. Det är så lätt att dra alla över en kant. Men religion är ju ett politiskt maktmedel i flera länder. Men Romerna är ju ett folk som har lidit mycket, än idag fast i det tysta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: