Amerikanska påtryckningar på Israel att be Turkiet om ursäkt

2 Jul

Turkiet skickade ett skepp med beväpnade fredsaktivister (skrik inte, allt är dokumenterat) till Gaza ombord på det turkiska skeppet Mavi Marmara. Utav närmare 1000 oskadda deltagare på ett tiotal skepp i fredsflottiljan dödades 9 av israeliska marinsoldater. Alla turkar, alla ombord på samma båt. Fem israeliska soldater sårades, jag känner en av dem, och jag har hört lite om vad som hände ombord på Mavi Marmara.

Nu vill USA att Israel ska be Turkiet om ursäkt. Det är en jättebra idé. Jag har en annan idé också, som jag ska framföra till mina vänner här i Israel. Jag tänkte såga mig i knäet med en motorsåg. Det kommer nog att få mitt andra knä att uppföra sig jättefint.

 

Annonser

2 svar to “Amerikanska påtryckningar på Israel att be Turkiet om ursäkt”

  1. cyklop juli 2, 2010 den 10:04 f m #

    Jag kan både förstå och sympatisera med Israelernas situation. Att leva med grannar som vill utplåna en som nation, som hänger bällten med semtex och spik på förståndshandikappade och skickar dem över gränsen, som får agera måltavla för tusentals kazamraketer och som har en historia som Judarnas.(Skulle det finns någon rättvisa i världen så skulle Israel givetvis ligga i Tyskland.) Jag tycker också att om man går ihop en samling länder, i syfte att anfalla och utplåna ett annat land, och det sen slutar med att man får pisk, att man förlorar territorium. Tja, då kanske man inte ska gnälla så jävla mycket. Jag förstår också att ship to Gaza, där en turkisk Islamistisk hjälp organisation, från ett land som själva förnekar kurder självbestämmande, använder sig av naiva humaniacs och sätter av en flotta mot Gaza! vad tänkte de? Man avvisar ett erbjudande om att få landa godset några mil norr om gaza, så att Israel fick möjlighet att kontrolera godset ( Fullt befogat!). Det viktiga var alltså inte att få iland hjälp sändningen utan det viktiga var att vinna en propagande seger.Något man verkligen också gjorde. En gigantisk dito! Och hur tänkte Israel? Att så fullständigt spela dem i händerna genom att borda på Internationellt vatten!När soldaterna bordar så övermannas de, deras vapen tas ifrån dem, och används mot dem själva. Soldaterna besvarar givetvis elden, och fiaskot (för Israel) och propaganda segern ( för islamisterna) är ett faktum.Vi har ett problem här. Israel ligger där det ligger och kommer inte att flytta sig. Man besitter den landremsa i världen, i grund och botten vilken land remsa som helst, men fullständigt förpestat av religion, tro, självuppfyllande profetsior och nonsens.Bägge sidor hävdar sin gudomliga rätt till området. Ingen har mandat (från Gud) att förhandla fred, hävdar de samstämmigt. Israel har gått från att ha varit en näst intill socialistisk, sekulär demokratisk ide, till att bli en ärkekonservativ, grym, rasistisk stat, slav under sina ultraortodoxa bosättare. Slav under de krafter som hänvisar till att Gud gett de landet. Det enda landet i hela mellanöstern som saknar olja!Israel radikaliseras av sina grannar, och grannarna radikaliseras av Israel.Jag har sannerligen ingen lösning på konflikten. Och det har ingen! Inte så länge människor inte identifierar sig som människor, utan som Jude, Muslim och kristen osv.

  2. Noomi Berlinger-Stahl juli 2, 2010 den 10:26 f m #

    @ cyklopJag håller med dig i m[ngt och mycket. Två reservationer. Är inte riktigt trakterad av tanken på att flytta till Tyskland. Det är lite kallt där.Det finns mycket mer av en allmänt utbredd freds och kompromissvilja än europeisk press rapporterar. Det tidigare Israel du beskriver har fått sig några smällar, men lever och är fortfarande landets grundläggande väsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: